The Sargisson-Robbins Townhouse is a prominent corner building in the heart of Brooklyn’s Park Slope Historic District. The project included the preservation and renovation of both exterior and interior elements as well as a reconsideration of circulation through the parlor and second floors.  ERA collaborated with the client, a sculptor, to create custom doorknobs with images depicting the function of each room or cabinet.

On the interior, existing trim and doors were refinished and reinstalled, often in new locations. The house was entirely rewired, and a state-of-the art split-system AC system was installed. In many locations AC ducts and new radiators were tucked behind existing woodwork that was removed and reinstalled after HVAC work was completed.

Work on the parlor level included a larger kitchen with new millwork, access to the garden and the integration of large, salvaged historic pocket doors with trim to match existing ones. The third floor was reconfigured to become a large master suite with a rear and front bedroom connected by a master bath and closet hall. Historic tile was removed and reinstalled and a large laundry area was connected to the bedroom above with a chute integrated into existing millwork. Renovations to the fourth floor included new doors and trim, new wainscoting along the perimeter wall, and a new double sink for the bathroom.

 

Design Team

Elizabeth Roberts
Josh Lekwa

 

The Result

A holistic design approach resulting in a home with reimagined historic elements for a modern family.

Architecture | Interiors | Objects