The Greenwich Village Prewar is located on the 7th floor of a Bing and Bing 1930's apartment building designed by the architect Emery Roth. Before the renovation the apartment had been largely untouched since the 1930's. The clients wanted to completely update the apartment including the layout while maintaining and respecting the existing architecture.

After careful planning the floor plan was altered minimally to create a very different and much more modern layout. The cramped kitchen was opened up to connect to the dining room, the bedrooms were rearranged to create a direct and attractive connection through readily adjacent hallways. The bathrooms and kitchens were completely remodeled. And all architectural detail was either recreated or reconsidered in order to lighten and modernize this prewar apartment while respecting the historic architecture.

Design Team: Elizabeth Roberts, Ana Vazquez, Jessica Gould