The Cumberland Street Townhouse, located in Fort Greene, Brooklyn, was completely transformed with a new rear wall and a two-story addition at the back of the house. The addition is open to the living room above and connected through interior steel and glass windows that mimic the two-story exterior windows. The doors at the garden open completely to create a seamless connection between the kitchen/dining level and garden. Vines were planted in recessed planters along the two-story party walls in the dining room, and adds to the design intention of a new open indoor-outdoor space where the garden melds with interior spaces. The vines now cover the double-story party walls and add an organic quality to the connected interior spaces. The top of the addition serves as a private balcony for the master bedroom.

 

Design Team

Elizabeth Roberts
Josh Lekwa
Kim Hoyt (Landscape Designer)
 

 

The Result

A home where exterior and interior are harmoniously blurred. 

Architecture | Interiors | Objects