The Clinton Hill Townhouse is an Italianate brownstone located in Brooklyn. The building was constructed in 1866. Today the 5 story building is broken into a 2-family residence – with a 2 bedroom rental unit at the garden level and a 6 bedroom single-family residence occupying the top 4 floors.

Prior to the renovation the house had been converted into a 6-kitchen SRO and was in a state of disrepair. The only remaining historic detail were the original wood staircase, several marble mantles, parquet oak floors and some of the original plaster ceiling molding. During the renovation the new layout called for new locations for the bathrooms, kitchens, and the new mechanical systems. 

Below the Garden Apartment, the Cellar Level contains the mechanicals for the building, a cedar-lined closet, a wine cellar and a home gym. The Garden Level contains a 2-bedroom rental apartment and second entry for the main house. The structural bearing wall at the Parlor that separated the stair from the living room was removed to create an open living / dining / kitchen. Windows at the garden side of the house were extended to the floor to create 2 doors to a new deck and stair to the garden. The existing chimney in the dining room was adjusted to create a standing height firebox that houses a Tuscan Grill for cooking in the winter. The master suite is located on the second floor and has a separate bathing area behind the bedroom. On the third floor is a home office, guest apartment and laundry. The top level has 2 guest bedrooms and a TV area under a large skylight. The original oak floors were repaired as required then dyed a dark brown throughout the house.