The Chaplin townhouse is located in Brooklyn's Caroll Gardens. The owner is an accomplished travel writer and contributed greatly to the design process with exotic and unique ideas for furnishings and finishes. 

The house had been extensively renovated before the owner purchased the house and no historic detail remained. Hung ceilings reduced the ceiling height on every floor, all trim, crowns and doors had been removed. Several layers of linoleum covered the original, pine subfloors throughout the house.

Extensive work was done to recreate selected details and to replace or expose original finishes. A kitchen was added to the parlor level, air conditioning was added throughout the house, new windows were installed throughout, windows in the kitchen were converted into doors that lead to a new deck and stair to the garden. 

Design Team
Elizabeth Roberts, Josh Lekwa (Project Architect)